ΧΑΡΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
English / Ελληνικά
Απόκρυψη εικόνας  

Σωλήνες GRP


     

Σωλήνες GRP


Η 5K Enterprises S.A. γνωρίζοντας σε βάθος τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς σωλήνων και θέλοντας να προσφέρει πάντα στους πελάτες της ποιοτικές, αξιόπιστες και συμφέρουσες λύσεις, ασχολείται από την ίδρυσή της  με την εισαγωγή και εμπορία συστημάτων σωληνώσεων από GRP.

Οι σωλήνες GRP (Glass Reinforced Polyester pipes), παράγονται από θερμοσκληρυνόμενο πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Η παραγωγή τους ξεκίνησε πριν 50 περίπου χρόνια  και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε χώρες όπως η Αμερική, η Αυστρία,  η Αίγυπτος, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Τσεχία, το Κατάρ, το Βέλγιο, η Τουρκία, τα H.A.E. κ.λπ.

Στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται δυναμικά, τα τελευταία χρόνια, η χρήση των σωλήνων GRP, λόγω των εξαιρετικών χημικών, φυσικών και μηχανικών τους ιδιοτήτων τους. Έτσι, καταφέρνουν να δώσουν λύσεις σε πλήθος προβλημάτων που

αντιμετωπίζαμε έως σήμερα στις κατασκευές υδραυλικών έργων χρησιμοποιώντας παραδοσιακές λύσεις που μπορεί να ήταν και ξεπερασμένες τεχνικά.

 

Η 5Κ Enterprises είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Superlit στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

  • Η Εταιρεία Superlit ιδρύθηκε στην Τουρκία το 1961 και αποτελεί μέλος του πολυεθνικού ομίλου Karamanci Holdings.
  • Για περισσότερες από 5 δεκαετίες η Superlit κατασκευάζει σωλήνες και παράγωγα προϊόντα.
  • Η παραγωγή σωλήνων GRP εντάχθηκε στον κύκλο εργασιών της Superlit το 2000.
  • Η Superlit έχει αναλάβει projects σωλήνων GRP σε περισσότερες από 25 χώρες σε 4 ηπείρους του κόσμου και αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρίσιμο όνομα στην αγορά σωλήνων GRP.
  • Για την ευρωπαϊκή αγορά, οι σωλήνες GRP της Superlit παράγονται επιπλέον στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της εντός της Ε.Ε (Ρουμανία)
  • Σήμερα η Superlit παράγει σωλήνες Διαμέτρου 300-4000mm, Πίεσης 1-32 bars και Ακαμψίας 1250-20.000 Ν/m2.
  • Παραγωγή σωλήνων πέραν των παραπάνω προδιαγραφών είναι εφικτή, κατόπιν συνεννόησης με τους τεχνικούς της Superlit.

 

Ακολούθως παραθέτουμε ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των σωλήνων GRP της Superlit :

 

       1. Έχουν 4 φορές μικρότερο βάρος από τους Χαλυβδοσωλήνες.
       2. Έχουν 10 φορές μικρότερο βάρος από τους Τσιμεντοσωλήνες
       3.
Εξαιρετική αντοχή στην χημική διάβρωση.
       4.
Λεία εσωτερική επιφάνεια που εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβής.
       5.
Εξαιρετικά μεγάλη αντοχή έναντι της δημιουργίας εκδορών από φερτά υλικά
       6.
Εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση λόγω του χαμηλού τους βάρους
       7.
Αντοχή έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.
       8.
Συνδέσεις ταχύτατες και απόλυτα στεγανές εξαιτίας του χρησιμοποιούμενου συστήματος σύνδεσης (σύνδεσμος με διπλό ελαστικό δακτύλιο)
       9.
Άριστη συμπεριφορά σε συνθήκες υδραυλικού πλήγματος.
       10.
Μεγάλος χρόνος ζωής με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης των δικτύων.

 

Τα ανωτέρω πλεονεκτήματα καθιστούν τους σωλήνες GRP σαν ένα από τα πλέον καταλληλα είδη σωληνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπως η δημιουργία εγκάρσιων αρδευτικών περασμάτων, η αποστράγγιση γεφυρών, η συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων και ομβρίων υδάτων, η άρδευση, η ύδρευση, η μεταφορά νερού υδροηλεκτρικών εργοστασίων, οι βιομηχανικές χρήσεις κ.λπ.


Στόχος της 5K Enterprises S.A., στο κομμάτι που αφορά στους σωλήνες GRP, είναι να μελετά, να προτείνει, να στηρίζει και να πραγματοποιεί   τη βέλτιστη δυνατή και συμφέρουσα λύση για τα υδραυλικά και τεχνικά έργα σας.


Αυτό μας οδηγεί να στεκόμαστε διαρκώς δίπλα στον κάθε επαγγελματία από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού ενός δικτύου σωληνώσεων έως και την τελική δοκιμασία ελέγχου της εγκατάστασης.


Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, η εταιρεία μας έχει επιλέξει:

  • να συνεργάζεται με τους πλέον αξιόπιστους ποιοτικά, πρωτοπόρους τεχνολογικά και ανταγωνιστικούς οικονομικά, οίκους παραγωγής προϊόντων
  • να πλαισιώσει το εμπορικό τμήμα της με μια έμπειρη και άρτια τεχνικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών και σχετικών ειδικών επιστημόνων
  • να παρέχει, σε συνεργασία με την παραγωγό εταιρεία των σωλήνων, ενημέρωση και καθοδήγηση των συνεργείων εγκατάστασης για την σωστή τοποθέτηση των υλικών

 

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία μας έχει μέχρι σήμερα επιτύχει να συνεργάζεται στενά με μεγάλο αριθμό φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΥΑΘ  κ.λπ.),  με τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου (π.χ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΕΓΕΚ κ.λπ.), με πλήθος μελετητικών εταιρειών δημοσίων και ιδιωτικών έργων


Αρχή της σελίδας